Mramorni kolač


Potrebno:
4 jajeta
250 g margarina
200 g šećera
500 g brašna
250 g suvog grožđa
1/8 litra mleka
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin-šećera
sok i kora od 1 limuna

Glazura:
50 g biljne masti
100 g čokolade
10 g kakaoa

Priprema:
Penasto umutiti margarin, postepeno dodajući jaja, šećer, vanilin- šećer, sok i koru od limuna. Brašno prosejati i pomešati sa praškom za pecivo, pa postepeno dodavati umućenoj masi, uz povremeno dolivanje mleka. Na kraju dodati očišćeno i oprano suvo grožđe. Modlu za kuglof namazati masnoćom i razliti pripremljeno testo. Pećnicu zagrejati na 220 stepeni i u njoj peći mramorni kolač oko 50 minuta. Pečeni kolač prevrnuti na tanjir za serviranje, ohladiti ga pa ga posugi šećerom u prahu, pomešanim sa vanilin-šećerom  ili čokoladnom glazurom.

Glazura:
Na pari omekšati 50 grama biljne masti, dodati 100 grama omekšale čokolade za kuvanje, 10 grama kakaoa. Masu dobro izmešati pa njom glazirati mramorni kolač.
 

Torte i Kolači Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice