Potrebno:
14 jaja
24 kašike šećera
7 kašika brašna
100 g lešnika
100 g oraha
100 g suvog grožđa
100 g urmi
250 g smokava
250 g butera
3 štangle rastopljene čokolade
1 kg banana
1 kesica šlaga
Priprema:
Čvrsto umutiti 14 belanaca sa 14 kašika šećera i dodati 7 kašika brašna. Iseckati 100 g lešnika, 100 g oraha, 100 g suvog grožđa, 100 g urmi i 250 g smokava. Celu ovu količinu sastaviti sa umućenim belancima, izmešati, podeliti u 4 kore i peći.
Nadev:
10 žumanaca i 10 kašika šećera kuvati na laganoj vatri uz neprekidno mućenje, dok masa ne bude gusta. Posebno umutiti 250 g butera i 3 štangle čokolade.
Prvu, drugu i treću koru premazivati ovim kremom, pa ređati po svakoj kolutove banana. Tortu premazati spolja i ukrasiti je kuglicama od šlaga.