Lions torta




Potrebno je:
1,2 l mleka
600 g šecera
250 g lions napolitanki
200 g mlevene plazme
100 g petit ber keksa
250 g šlaga od vanile
500 g šlag pene
4 kesice želatina
20 kašika vode


Priprema:
Mleko sa šećerom staviti da se kuva, a u posebnu posudu rastopiti zelatin i hladnu vodu.
Želatin sipati u provrelo mleko i ostaviti jos 5 minuta na vatri. Šerpu sa mlekom i želatinom staviti u zamrzivač 90 minuta.
U plastičnu vanglicu staviti šlag penu i dodati mleko iz zamrzivača i mutiti mikserom 10 minuta.
Ovu masu podeliti u 3 dela. U 1 deo staviti lions napolitanke, u 2 deo staviti mlevenu plazmu, a 3 deo ostaje beo.
Dublji pleh obložiti folijom i ređati 1, 3 pa 2 deo.
Odozgo naređati keks natopljen mlekom i staviti u zamrzivač da se stegne.
Kad se steglo prevrnuti na tacnu i odozgo staviti krem šlag od vanile.
 

Torte i Kolači Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice