Potrebno:
12 jaja
390 g šećera
150 g oraha
150 g badema
150 g lešnika
250 g butera
4 1/2 kašike brašna
13 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Ova torta se peče u tri dela, u četvrtastom plehu.
Prvi deo: 4 belanceta penasto umutiti sa 130 g šećera. Dodati 150 g samlevenih badema i 1 1/2 kašiku brašna.
Drugi deo: 4 belanceta penasto umutiti sa 130 g šećera. Dodati 150 g samlevenih lešnika i 1 1/2 kašiku brašna.
Treći deo: 4 belanceta dobro umutiti sa jednom kašikom šećera, dodati grijaž i 1 1/2 kašiku brašna. Grijaž za ovaj treći deo: 130 g šećera upržiti na štednjaku da dobije zlatno-žutu boju, dodati 150 g samlevenih oraha. Izručiti na vlažan tanjir, pa ohlađeno samleti na mašini za orahe.
Nadev:
Skuvati na pari gust krem od 12 žumanaca, 12 kašika šećera i 1 vanilin šećer. Posebno umutiti 250 g butera, pomešati sa ohlađenim kremom i nadevati tortu. Istim kremom tortu premazati i spolja.
Minjon torta
Podelite sa drugima:blogger tutorials
Social Bookmarking Blogger Widget | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |