Mokra čokoladna torta


Potrebno je:
4 jajeta
30 kašika šećera
26 kašika mleka
24 kašika brašna
2 praška za pecivo
1 l mleka
2 kašike kakaa
1 margarin
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenih lešnika (oraha ili badema)
šlag za ukrašavanje

Priprema:
2 jaja, 10 kašika šećera, 13 kašika mleka, 12 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašiku kakaa ili čokolade u prahu umutiti, kalup (25-30 cm promera) namastiti i posuti brašnom ili staviti papir za pečenje. Sipati smesu i peći.
Kad je biskvit gotov izvaditi ga iz kalupa i prepoloviti, tako da se dobiju 2 kore. Zatim ispeći još jedan isti biskvit, i njega prepoloviti da se na kraju dobiju 4 kore.
Kalup oprati i pripremniti za slaganje torte.

Fil:
U 1 litru mleka staviti 1 margarin, 10 kašika šećera i 200 g čokolade za kuvanje. Kad sve prokuva, tj.kad se sve istopi, ukuvati 200 g mlevenih lešnika ili oraha, skloniti sa vatre i vrućim filom preliti koru po koru i slagati u kalup.
Pre nego se stavi prva kora i zalije filom, malo fila se stavi na dno kalupa (ta prva kora će ustvari biti gornja kora kad se torta sutradan okrene). Znaci ide: fil, kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora i ostatak fila. Ostavi se preko noći da upije i sutradan se okrene na tacnu i ukrasi šlagom po zelji. Pre nego se okrene, lagano se zagreje kalup da otopi donji deo fila pa da lakse izađe iz kalupa.
 

Torte i Kolači Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice