Potrebno:
Kore: 10 belanaca, 300 g. šećera, 200 g. seckanih oraha, 2 ravne kasike brašna
Fil: 250 g putera, 250 g. šećera u prahu, 10 žumanaca, 1/2 litre mleka, 2 pudinga od vanile, 3 štangle čokolade.
Umutiti sneg od 10 belanaca,dodavati postepeno šećer,na kraju seckane orahe i brašno.
Lagano izmešati i peći u šerpi od 4 litre podmazanoj, ili svaku koru posebno.
Treba 3 kore.
U pola litre mleka skuvati 2 pudinga od vanile. Ohladiti.
Umutiti penasto puter,dodati šećer u prahu i 10 žumanaca. Sve umutiti pa dodati ohlađen puding od vanile.
Sve zajedno umutiti da bude vazdušasto. Fil podeliti na dva dela.
U jedan malo manji staviti omekšalu čokoladu a druga polovina fila malo veća ostaje žuta.
Tortu filovati ovako: kora, jedan fil, kora drugi fil, kora i spolja je isfilovati sa žutim filom.
Dinastija
Podelite sa drugima:blogger tutorials
Social Bookmarking Blogger Widget | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |