50 g. kristal šećera
malo vode
suve smokve 500 g.
suve šljive 500 g.
mlevenih oraha 250 g.
seckanih badema 100 g.
sok od pola limuna i pola pomorandže
1 kg kestena,
125 g. putera
2 kašike šećera u prahu
malo ruma
200 g. čokolade za kuvanje
50 g. putera
Priprema:
Ušpinovati šećer pa dodati sok od limuna i pomorandže i seckane suve šljive,smokve,mlevene orahe i seckane bademe.Od toga zamesiti koru i formirati oblik na tacni kakav želite,okrugao ili četvrtast. Puter umutiti sa 2 kašike prah šećera i ruma po ukusu, na primer 2 kašike i u to dodati kesten.sve izmešati i dobijenu masu izravnati preko kore od suvog voća.Odozgo preliti sa čokoladnom glazurom koju ćete napraviti tako što ćete istopiti čokoladu sa malo putera.