Potrebno:
20 kašika brašna
300 g šećera
5 g sode bikarbone
jedno jaje
250 g butera
100 g šećera u prahu
200 g oraha
čaša mlekakašika konjaka
kašičica sirupa od maline
nekoliko kapi ulja
Priprema:
Od 20 kašika brašna, 3 kašike šećera, na vrh noža sode bikarbone, jednog jajeta i 50 g butera umesiti testo. Testo p-deliti na četiri dela, pa oklagijom razvući četiri kore i peći svaku posebno na prevrnutom četvrtastom, namazanom i brašnom posutom plehu.
Nadev:
200 g butera umutiti sa 100 g šećera u prahu, a 200 g mlevenih oraha popariti čašom vrelog mleka, pa kad se orasi ohlade izmešati ih sa buterom, dodati kašiku konjaka, pa nadevati kore.
Za preliv odozgo skuvati 250 g šećera sa čašom vode u gust sirup, a zatim mutiti sve dok ne pobeli. Dodati nekoliko kapi ulja i kašičicu sirupa od maline da torta dobije roze boju. Tortu odmah preliti.
Rozen torta
Podelite sa drugima:blogger tutorials
Social Bookmarking Blogger Widget | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |