6 jaja
150 g šećera
5 kašika brašna
1 pomorandža
1 kesica vanilin-šećera
strugaia kora od 1 limuna
Nadev:
1/4 l soka od pomorandže
2 kašičice soka od limuna
3 žumanceta
120 g šećera
1 kašika gustina
1 kesica vanilin-šećera
1/2 l šlaga
Priprema:
Penasto umutiti žumanca, šećer i vanilin-šećer. Tome dodati struganu koru od limuna i pomorandže (prethodno voće dobro oprati). Od belanaca umutiti čvrst sneg i postepeno dodavati brašno i umućena žumanaca, zatim masu sipati u dobro podmazan sud, peći u zagpejanoj rerni na umerenoj temperaturi od 180 stepeni oko 35 minuta. Pečenu tortu pustiti da se ohladi i preseći je na dva dela.
Nadev: penasto umutiti žumanca i šećer, pa dodati sok od 1 limuna i pomorandže. Gustin rastvoriti u malo vode i dodati nadevu. Sve kuvati na pari dok se masa ne zgusne. U međuvremenu umutiti šlag sa vanilin-šećerom i dodati ohlađenom nadevu uz lagano mešanje. Pola nadeva staviti na polovinu torte, pa staviti drugu polovinu torte, pa premazati ostatkom nadeva. Tortu možete ukrasiti voćem iz slatka.