Kesten torta


Potrebno:
250 g kesten pirea
5 jaja
200 g šećera
70 g mlevenog badema
pola kašičice cimeta
malo strugane kore od limuna

Nadev:
pola litra šlaga
1 kesica vanilin-šećera

Preliv:
200 g šećera u prahu
1 kašika kakaoa
1 kašika ruma
8 kašike vode

Priprema:
Umutiti penasto žumanca i šećer, na tome dodati pire od kestena, cimet, badem i struganu koru od limuna. Uz lagano mešanje dodati penasto umućena belanca. Masu sipati u podmazan sud i peći na umerenoj temepraturi od 180 stepeni oko 45 minuta. Ohlaćenu tortu preseći na pola.

Nadev: penasto umutiti šlag sa vanilin-šećerom i premazati tortu. Tortu ostaviti u frižider da se ohladi.

Preliv: pomešati šećer u prahu, kakao, rum i vodu. Kada masa postane glatka, preliti tortu.
 

Torte i Kolači Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice