Potrebno:
250 g kesten pirea
5 jaja
200 g šećera
70 g mlevenog badema
pola kašičice cimeta
malo strugane kore od limuna
Nadev:
pola litra šlaga
1 kesica vanilin-šećera
Preliv:
200 g šećera u prahu
1 kašika kakaoa
1 kašika ruma
8 kašike vode
Priprema:
Umutiti penasto žumanca i šećer, na tome dodati pire od kestena, cimet, badem i struganu koru od limuna. Uz lagano mešanje dodati penasto umućena belanca. Masu sipati u podmazan sud i peći na umerenoj temepraturi od 180 stepeni oko 45 minuta. Ohlaćenu tortu preseći na pola.
Nadev: penasto umutiti šlag sa vanilin-šećerom i premazati tortu. Tortu ostaviti u frižider da se ohladi.
Preliv: pomešati šećer u prahu, kakao, rum i vodu. Kada masa postane glatka, preliti tortu.
Kesten torta
Podelite sa drugima:blogger tutorials
Social Bookmarking Blogger Widget | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |