Potrebno:
300 g brašna
100 g šećera
100 g butera
100 g suvog grožđa
20 g kvasca
50 g mlevenog badema
75 g mešanog suvog voća
2 jajeta
1/8 l mleka
1/2 kašičice strugane kore od limuna
Za ukrašavanje:
3 kašike butera
100 g mešanog suvog voća
100 grama badema
malo žele bonbona
Priprema:
Kvasac potopiti u mleko sa malo šećera, ostaviti ga da nadođe. Utrljati buter sa malo brašna i dodati kvasac i ostatak brašna. Testu dodati šećer i jaja, pa sve dobro umesiti. Zatim dodati samleveni badem i seckano suvo voće i grožće. Ostaviti testo 20 minuta da se odmori. Kuglof podmazati buterom i poređati seckano suvo voće i badem, pa ostaviti da se buter stegne. U tako pripremljen kuglof sipati testo i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 55 minuta. Kada se kolač ohladi iseći ga na kriške.
Voćni kuglof
Podelite sa drugima:blogger tutorials
Social Bookmarking Blogger Widget | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |