Berni torta


Potrebno:
Kora:
4 jaja
150 g. šećera
100 g. brašna
malo soli
malo limunove kore
100 g. skroba
1/2 praška za pecivo
Fil:
1/2 l. meka
3 žumanca
120 g. šećera
40 g. brašna
1 vanil šecer
125 g. putera
Glazura:
rum
125 g. šećera u prahu
50 g. putera

Priprema:
Umutiti 4 belanca sa 150 g.šećera, dodati 4 žumanca.Zatim umešati 2 kašike tople vode na vrh noža soli, struganu limunovu koricu, kesicu vanil šećera 100 g. brašna i 100 g. skroba i pola kesice praška za pecivo.Sve dobro umutiti i sipati u okrugao podmazan i brašnom posut pleh (oko 26 cm) Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 min. peći tiho. Pečenu tortu ohladiti i preseći na pola.
Fil: skuvati žuti krem od pola litre mleka, 3 žumanca umućena sa 120 g.šećera
i 40 g brašna i kesicom vanil šećera. voditi računa da fil ne bude redak
Kada se ohladi umutiti ga sa 125 g putera
Fil staviti između 2 kore. i sa strane. odozgo tortu preliti sa glazurom
od 125 g. šećera u prahu i 50 g. putera i ruma po želji da se dobije glatka masa.
Sa strane tortu posuti sa prepečenim i samlevenim krupno lešnicima.
Torta mora da odstoji 1 dan najmanje.

 

Torte i Kolači Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice