Kolač sa jagodama


Potrebno:
300 g lisnatog testa
1 jaje

Krem:
1/2 l mleka
4 jajeta
1/2 kg jagoda
150 g šećera
50 g brašna
30 g skroba
25 g mlevenog badema
malo soli
malo želea od ribizli

Priprema:
Razviti testo u koru i iseći tri pravougaonika, ali tako da ivice budu deblje. Premazati ih umućenim žumancetom i staviti u rernu da se ispeku

Krem: Skuvati mleko sa malo soli. Umutiti jaja sa šećerom i dodati brašno, skrob i badem. U mešavinu postepeno sipati vrelo mleko, neprestano mešajući i prokuvati ga na tihoj vatri da se krem zgusne. Skinuti ga sa štednjaka i pustiti da se ohladi. Svaki pravougaonik lisnatog testa premazati kremom i ukrasiti očišćenim i opranim jagodama, prethodno dobro očeđenim. Jagode odozgo poprskati želeom od ribizli.
 

Torte i Kolači Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice